MLSZ szurkolói iroda
hivatalos honlapja
Főoldal

Hírek

Minek van Szurkolói Iroda, ha nem tudni mit csinál? (az első hónap után)

Forrás: Bán Zsuzsa, 2011-09-29 (11:15)

Igen, egy nagy hibát elkövettünk. Létezik a Szurkolói Iroda, de az „átlag szurkoló” nem lát semmit a ténykedéséből, s ez az elégtelen tájékoztatásból ered. Röviden, mi is történt. A következő témákban állított össze javaslatokat az Iroda, ezeket talán olvastátok a honlapokon: a mérkőzések időpontjának meghatározása, itt a versenybizottság több ötletünket figyelembe is vette, a „huligántörvény” bírálata és javaslatok, s a szurkolói kártya kérdése.

Amit sikerként könyvelhet el a Szurkolói Iroda, -hiszen ezt a munkát nem a gyártott papírok mennyisége minősíti, hanem az elért eredmény, amit a saját bőrötökön észleltek,- hogy NEM LESZ SZURKOLÓI KÁRTYA, ide bemásoljuk a BM és az MLSZ Biztonsági igazgatójának sorait.

A szurkolói kártya, mint fogalom is megszűnik. Helyette klubkártya lesz. A klub dönthet a klubkártya bevezetéséről, amely a továbbiakban alapvetően nem biztonsági célt szolgál, mert az a névre szóló jegyekkel, kitiltottak- eltiltottak adatbázisával, beléptető rendszerrel, kamerarendszerrel biztosítható, hanem a kedvezmények érvényesítésére szolgál. A klubkártya kiváltása a tényleges önkéntességen alapul.

A jogalkotó, valamint az MLSZ vezetése az adatvédelmi aggályokat és a szurkolói kártyával kapcsolatos véleményét a Szurkolói Irodának figyelembe vette, változtatott az eredeti szövegen s két sarkalatos kérdésben módosított az álláspontján.

Gyakorlatilag a belépőkön olvashatóan név, születési adatok és anyja neve szerepel, tehát lakcím nem.

A törvény végrehajtási utasítása még majd most készül, reméljük, sikerül további eredményeket is elérni.