MLSZ szurkolói iroda
hivatalos honlapja
Főoldal

Hírek

MLSZ megállapodás

Forrás: , 2012-05-10 (13:49)

Az elmúlt hetekben már beszámoltunk, hogy eredményes volt az egyeztetés Csányi Sándorral a szurkolói igények kapcsán. Öt témakörben sikerült közös nevezőre jutni, melyet a következő bajnokságban már várhatóan alkalmazni is lehet a mérkőzéseken.

Az elmúlt évek eseményei miatt jött létre a Szurkolói Iroda hét NBI-es Klub szurkolótáborának közreműködésével. Ezen Szurkolói Irodát a Haladás is képviseltette Keringer Zsolt személyében. Az elmúlt egy év során az Iroda nagyon sok háttérmunkát végzett és próbált eredményeket elérni. Talán most jutott el ezen szerveződés a legnagyobb visszhangot kiváltó és remélhetőleg a szurkolók érdekeit megfelelően biztosító megállapodás megkötéséhez. A Szurkoló Iroda vezetőjének az alapító tagok Őri Márkot a fehérvári Red Blue Devils oszlopos tagját választották
A Szurkolói Iroda többszöri kezdeményezése és írásbeli javaslatait figyelembe véve Csányi Sándor fogadta Őri Márkot a megállapodás véglegesítése érdekében, melynek eredményeképp a felek több, a szurkolók számára lényeges kérdésben megállapodtak.
Erről egyébként vázlatpontokat már közölt részleteket valamennyi érdekelt szurkolói honlap.

Pirotechnika alkalmazása NB I-es meccseken
- Az MLSZ vállalja, hogy Szabályzataiban nem tiltja a pirotechnikai eszközök biztonságos, az érvényes jogszabályok betartásával történő használatát mérkőzéseken, illetve az érvényes jogszabályokhoz képest nem alkalmaz szigorúbb szabályozást.

Szurkolói transzparensek (innentől kezdve csak részletekben idézzük a birtokunkba került megállapodás részleteit)
- A drapériák MLSZ által kötelezően előírt engedélyeztetése egyszerűsödik, alapesetben nem kell az engedélyeztetés. Amennyiben a feliratok jogszabályellenesek, eltávolíthatók.

Vendégszurkolók jegyei
- A férőhelyek legalább 10%-a a vendégszurkolóké, nekik a jegyek árai nem lehetnek drágábbak, mint az azonos kategóriájú hazai belépőké, de az 1400 forintot semmi esetre sem haladhatják meg.

TV-közvetítés időpontjai
- A 2012/13-as szezontól a Szurkolói Iroda javaslatát kikéri az MLSZ az általános kezdési időpontokra, illetve a csapatok arányos terhelésére vonatkozóan.

Sajtóakkreditáció
- A szurkolói honlapok is akkreditálhatnak egy-egy személyt a bajnoki meccsekre.

A megállapodás pontjai a következő bajnokságtól lépnek hatályba.

Letölthető állományok

  • MLSZ megállapodás (file típus: application/pdf | méret: 1.19 Mb | letöltve: 1053 alkalommal)

Technikai követelmény: egyes online elérésre ill. letöltésre szolgáló tartalmak használatához a következő plugin-ek (böngésző-segédprogramok) vagy software-ek lehetnek szükségesek: Adobe Acrobat Reader, Apple QuickTime Player, Macromedia Flash Player